Juljävelen

Var en stund hos Ömma modern i eftermiddags. Vi drack glögg, oooh så gott!!! Hon verkade rätt klar men pratade med geggamojjaord. Skällde ut mig för att jag inte förstod vad jag skulle göra. Banna vak. Banna vak! BARA GÖR DET!!! Okeeej. Jag kramade om henne och upprepade hennes ord. Hon tittade på mig och började skratta. Jag sa, om du inte kan prata ordentligt, hur vill du att jag ska förstå. Sedan skrattade vi så att vi grät! Banna vak?! Jag fick släpa ut henne i badrummet så att hon kunde visa. Det var klosaxen. Jag skulle klippa kattjävelns klor. Mor blev glad, katten inte.

En timme sedan är jag helt slut. Vill och försöker så förtvivlat att förstå. När jag kommer hem vill jag bara säcka ihop i soffan. Alternativt storgråta.

Det skulle vara så skönt att vila. Sova. Inte behöva resa mig, göra något. Bara ligga på sidan och slölyssna på omvärlden.

Det är nog det jag önskar mig mest i hela världen i julklapp. Att få stänga av och bara ligga där. Tyst. Stilla. Oengagerad.

Ifred.

Nåväl. Det finns nog inte, vad jag vet, så jag är här. Som alltid. Fast nä! Jag vill inte.

Ifred!

Drömmen.

Kommentera