Det är så, rörigt.

Det har smugit sig på. Eller, det har det väl inte gjort, egentligen. Inte nu när jag ser klart.

Jag har varit så trött och skör. Inte kommit ifatt mig själv hur jag än burit mig åt. Haft så nära till gråt och deppighet. Det har varit oro länge. För allt. Orimlig sorg efter Harry och Hasse. Sedan blev Ömma modern sjuk. Även det smög sig på. Maken reagerade och frågade mig. Jag slog bort det. Ville inte se eller veta. Till slut gick det inte att blunda längre och resten är historia.

Allt är rörigt. Stressigt. Jag är så trött när jag vaknar att jag knappt kommer ur sängen. Spänningsvärken strålar från ryggen upp på baksidan av huvudet och ena örat. Mina händer lyder mig inte ordentligt. Jag har svårt att höra och fokusera. Hänger inte med när jag ser på tv (vem gör det?) och texten blurrar när jag läser. Gråten står mig upp i halsen och det blixtrar förbi små filmsekvenser där jag har en mor jag kan prata och dela mina tankar med. Sorg. Och hon har inte ens dött. Men jag har förlorat henne.

Mitt minne är så dåligt att det inte går att skämta om. Yr och svajig smyger jag rundor med Peps och hoppas på att inte möta någon. Händer två saker samtidigt blir allt konstigt och obegripligt.

Maken har länge sagt till mig att jag måste ta det lugnare. Inte stressa eller oroa mig för mycket. Han vill mig väl, tack och lov, men hur ska jag kunna göra som han säger?

Jag måste ju hålla. Måste orka en liten bit, ett litet tag till. Det är så viktigt för mig att kunna ge mor allt jag kan innan det är slut och över.

Jag tänker att jag ska sova sen. Sova och sova och komma ikapp. Sen.

5 reaktion på “Det är så, rörigt.

 1. Jennie

  Hej, sprang på din blogg när jag googlade om taxar. Vi får hem vår lilla korthåriga dvärgtax om ca 3 veckor och jag har huvudet fullt av taxvalpar just nu :-) Tack för en fin blogg. Beklagar verkligen sorgen med Harry & Hasse. Vilka fina hundar!
  Känner igen mig i så mycket om det du beskriver. Hur händelser i livet slår emot en och man påverkas negativt. Man skulle egentligen behöva tid för att läka, men stressar vidare med alla åtaganden och måsten man skapar… hur familjen och våra kära djur ger den energi man behöver för att inte lägga sig platt på marken av mental stress och utmattning.
  Önskar dig allt gott!
  Bästa hälsningar Jennie

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej, kul att du hittade hit!
   Taxar är de roligaste hundar jag träffat på, förstår att du längtar 😀 Vi har ju Peps nu och han har verkligen hjälpt mig komma vidare. En synnerligen energisk och bestämd kille.
   Var kommer er valp ifrån? Jag önskar er verkligen lycka till med er nya familjemedlem, njut!

   Svara
   1. Jennie

    :-) Ja, jag håller med. Jag är uppvuxen med taxar och har haft två egna. Jag kan inte tänka mig nåt annat.
    Peps, vilket fint och charmigt namn! Vad underbart med en ny kärlek, den som alltid finns där med kloka ögonen som säger tusen saker utan ett enda ord.
    Vår lilla korv kommer från en kennel strax söder om Uppsala :-)
    Mvh
    Jennie

    Svara

Kommentera